Bram de Winter

 

 

 

 

Bram de Winter heeft zich sinds 1976 voor een groot deel zelf gevormd in de beeldende kunst met als specialisatie het schilderen.

Een voordeel hiervan is dat hij zich niet laat remmen door bestaande conventies, maar steeds de randen opzoekt van wat mogelijk is. Het resultaat is gegarandeerd uniek werk.

U ziet dit bijvoorbeeld terug in de mixed-media technieken die hij toepast op zijn schilderijen. De laatste jaren vindt u bijna op of in ieder werk een driedimensionale toevoeging, of maakt hij zelfs gaten in het doek. Zijn laatste specialisatie is glas-in-lood werk. Dit heeft inmiddels een schilderij mèt een glas-in-lood raam opgeleverd.

Ook het bijschilderij is uniek. Hierbij biedt hij een schilderij aan waar nog het nodige bijgeschilderd kan worden. Door de interactie tussen schilder en eigenaar kan het kunstwerk door de jaren heen steeds verder uitgebreid c.q. voltooid worden. De laatste serie van 10 schildert hij zelf 'bij' en gebruikt hierdoor (milieu !) steeds dezelfde doeken.

Naast het schilderen en het glas-in-lood werk heeft hij een tiental etsen gemaakt, meerdere bronzen beelden en een serie getekende vrouwentorso's (Trianguli's)waarin hij hun verschillende karakters probeert weer te geven.

Zijn atelier is vrijwel dagelijks te bezoeken aan de Heuvelstraat in Alphen aan de Maas.

 

https://bramdewinter.nl