Redmer hoekstra

 

 

 

 

Redmer Hoekstra (1982) is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie te Zwolle

als Beeldend kunstenaar en illustrator. ĎIk heb altijd van vervreemding en fantaseren gehouden, dagdromen. Als kind had ik allemaal theorieŽn over hoe de wereld in elkaar zat en dit wist ik op de academie te herontdekken en in mijn tekenen te verwerken.

De werking van dingen is een fascinatie van mij en in veel tekeningen vind je dit terug. Doordat ik bijvoorbeeld apparaten en voorwerpen openwerk en dan vrijelijk invul wat er zich binnenin bevindt. Hierdoor krijgt een onderwerp vaak een volledig ander gevoel of betekenis.

Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantastische en surreŽle wereld.

 

Veel inspiratie vind ik in de trein of onderweg, waar mijn geest over en door het landschap zweeft en nieuwe verbindingen legt tussen dingen die ik zie en vind. Een filosofische kijk op de wereld en mezelf. Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet?

 

Het zijn pentekeningen op papier. Ik werk met fineliners. Door arcering creŽer ik licht en ruimtelijkheid, wat de tekening doet leven. Het is belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek.

Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur.

Voor meer info;   https://www.redmerhoekstra.nl