Ton Cabret

 

 

 

 

1970-1975 Begonnen bij zeefdrukkerij universele textieldrukkers Heemstede, als drukker en tekenaar. En decorateur bij reclamestudio Schouten Beverwijk. Decorbouw standbouw reclame interieur.

Een wending aan de werkzaamheden; in de ICT van 1975 tot 1982 operator programmer analist bij Vomar super en bij BenM softwareburo. Opleiding programmeren en opbouw van programma's en 'n paar programmeertalen.

Maar ik vond grafisch werk toch leuker. Van 1982 tot 1988 zelfstandig zeefdrukkerijtje en klein offset in een boerderij midden in de stad, Beverwijk; grafische werkplaats de Rakel.

Daar maakten we ook allerlei drukwerkjes tegen kostprijs, dus als vrijwilligerswerk voor meer dan 50 organisaties in de IJmond. Maar ook commercieel drukwerk en reclame-uitingen, borden, auto's, etc.

1984-1985 particulier kunstonderricht. Daarna div grafische diploma's, drukken, montage en lay-out.

Omdat de Rakel moest stoppen van 1988 tot 1991 her en der gewerkt. En van 1991 tot 2010 graficus bij Veerkarton in Assendelft.

Ook altijd al bezig met; tekenen, schilderen, collage, airbrush, als kunstzinnige uiting en vanaf 2010 me helemaal op de kunst gericht, en grafisch werk in opdracht.

Nu photoshopper, surrealist, experimental popart artist. Maar ik maak ook fotobewerkingen in opdracht, zie mijn webzijde; www.toncabret.nl en facebook. Ik gebruik eigen foto's en foto's van derden, stockfoto's etc, alles om de afbeelding die me voor ogen staat te bereiken.